MediCheck – Specialistkliniken online

Start - Hälsoapp - MediCheck – Specialistkliniken online

MediCheck – Specialistkliniken online

Den här veckan har vi pratat med grundarna till MediCheck – som erbjuder specialistvård online.

Kroniska sjukdomar

En sjukdom som en person har under en lång tid av sitt liv eller under hela sin livstid, definieras som kronisk. Vanligast är hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, lungsjukdomar som astma, allergi och KOL. Men även cancer, psykiska sjukdomar, neurologiska sjukdomar och muskel- och ledsjukdomar kan vara kroniska.

Personer som lider av kroniska sjukdomar är ofta i behov av ökat kontinuerligt stöd, förståelse och kunskap. Lite extra stöd och omsorg.

En vision

Grundarna till MediCheck, Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm, har en vision om en tjänst där det ska vara enkelt att träffa rätt läkare och få snabbare och bättre hjälp. En tjänst där patienten slipper omvägarna, de långa väntetiderna och eventuella geografiska hinder. En tjänst där du som patient får träffa en specialist utan krav på remiss.

Teamet bakom MediCheck har idag ett nätverk på runt 200 kvalificerade specialister med lång erfarenhet av behandling av kroniska sjukdomar.

 

“Som bekant är det är ofta fullt inom primärvården och man får vänta länge för att få hjälp av en specialist.” – Christian Tärnholm, CMO Medicheck.

 

MediChecks tjänster

MediCheck erbjuder digitala vårdmöten, i din mobil, padda eller dator. Via videosamtal och/eller via meddelanden. Man kan välja att boka tid eller träffa en specialistläkare direkt. Om du har fått recept utskrivna kan du hämta dessa på valfritt apotek direkt efter mötet.

Digitala vårdmöten är ett komplement till de fysiska vårdmötena, inte en ersättning av dem. De gånger man behöver göra en fysisk undersökning så kompletterar man med det. Förutom att det är snabbt, lugnt och bekvämt för patienten så är det också en möjlighet för specialisterna att lättare kombinera vård av patienter med till exempel forskning. Det innebär också en avlastning på de fysiska vårdmottagningarna som får mer tid och resurser över till att hantera de vårdbehov som faktiskt kräver en fysisk närvaro.

“Vi hoppas att våra tjänster utgör ett bra komplement till andra sätt att erbjuda vård så att fler människor får den hjälp de behöver, och att samhällsresurserna används effektivt.” – Thomas Ehrengren, VD Medicheck.

Specialistkliniker

För patienter med långvariga problem, kroniska sjukdomar och för de med sjukdomar som behöver lite extra stöd, så har MediCheck öppnat egna virtuella kliniker. Klinikerna består av specialistteam med lång erfarenhet och stor kunskap inom specifika områden. Klinikerna erbjuder ett mer strukturerat omhändertagande. Med kontinuerlig uppföljning och individanpassad behandling, för att få dig att må bättre helt enkelt.

Tekniska lösningar för till exempel monitorering av patienter på distans integreras i MediChecks tekniska plattform och vårdprogram. Vårdprogrammen utgår ifrån nationella eller regionala program med viss anpassning till den digitala vårdens förutsättningar där så krävs. Målet är att successivt utveckla och lansera nya diagnosområdesspecifika kliniker där det är tekniskt och medicinskt möjligt.

MediChecks kliniker:

  • Allergikliniken
  • Astmakliniker
  • IBS- & IBD-kliniken
  • Sköldkörtelkliniken
  • Vikt- & livsstilskliniken

Framtiden

Visionen och affärsidén är att vara en förebild inom digital sjukvård. Till sin hjälp har de ett flertal samarbetspartners, exempelvis AsthmaTuner, Blodkollen, Coala och Mind Sthlm med flera. Nyligen investerade även Aggregate Media 4 miljoner i företaget då de tror på ett långt och lyckat samarbete. Vi ser hur MediCheck gänget brinner för sin vision och önskar dem ett stort lycka till!

MediCheck erbjuder digital högkvalitativ sjukvård och hälsovård med ett tryggt och säkert omhändertagande.